Metsästäjä ja riistakokki Martin Hägglundin opastuksessa opittiin yhdessä suunnittelemaan ja toteuttamaan riistaillallisen kokonaisuus sekä valitsemaan siihen soveltuvat juomat. Martin jakoi päivän aikana käytännöllisiä vinkkejä ja tekniikoita mikä teki oppimisesta mukavaa ja inspiroivaa.
Päivä alkoi kahvilla ja tutustumiskierroksella. Sen jälkeen käytiin läpi päivän kulkua ja meidät jaettiin pieniin ryhmiin ja työpareihin. Jokaiselle ryhmälle jaettiin tehtävät, joiden avulla lähdettiin valmistelemaan ja tekemään päivän huipennusta eli useamman lajin riistaillallista.
Lounaaksi valmistettiin hirvensydän-pastaa. Samalla käytiin läpi tilannekatsausta missä vaiheessa edetään eri ruokalajien suhteen. Päivän aikana ryhmät keskittyivät oman ruokalajin tai tietyn tehtävän tekemiseen, mutta samalla sai vapaasti kiertää katsomassa ja kokeilemassa muissa ruuanlaittopisteissä, jos siellä opastettiin tietyssä tekniikassa tai oli muuta itselle mielenkiintoista opittavaa.
Riistaillalliselle valmistettiin ruokalajeja mm. valkohäntäpeurasta, kauriista, hirvestä, villisiasta ja kyyhkysestä.
Alkuruuaksi tehtiin tartar-pihvi hirvestä sekä hirvestä tehty riistapatee puolukka-majoneesilla. Lisäksi hilloke, suppilovahveroa ja rusakon ulkofilettä graavattuna.
Toiseksi alkuruuaksi valmistettiin sushi-kukka valkohäntäpeurasta. Pohjalla käytettiin friteerattua riisipaperia, jonka päälle koottiin annos valmiiksi. Käytimme mm. sushi-inkivääriä, pikkelöityä punasipulia ja porkkanaa sekä yrttiöljyä.
Kolmas ruoka valmistettiin kyyhkysestä, mukana bataattipyree ja kermainen siiderikastike.
Välikeitoksi nautittiin frikadellikeittoa hirvestä persiljan ja porkkanan kera.
Pääruokana herkuteltiin krokettipihveillä, joita valmistettiin kauriin ja hirven lihasta & hirven jauhelihasta. Lisäksi tarjolla oli villisikaa, perunaa ja kasviksia valmistettuna eri tekniikoin.
Jälkiruuaksi kookospannakotta pensasmustikoilla ja paahdetulla valkosuklaalla.
Kurssipäivä sujui mainiosti ja tunnelma keittiössä oli alusta loppuun innostunut ja täynnä hyvää energiaa.
Täältä löydät Facebook-julkaisumme klikkaa tästä ja tästä pääset Instagram-julkaisuumme klikkaa tästä.
Videoiden lopusta löytyy myös kurssilaisten kommentteja.
Lämmin kiitos kaikille osallistujille ja kurssimme ohjaajalle!